onsdag 18 februari 2009

Djembe - västafrikansk trumma

John Jatta är en fantastisk slagverkare från Gambia. John är tillsammans med Helen Scott grundare av Zindingasou dans & trumcenter. Han är både trumlärare och ansvarig för alla musik arrangemang på centret.

John har spelat trummor sedan barnsben och han är kunnig inom de allra flesta slagverk i den västafrikanska musiktraditionen. Hans huvudinstrument är djembe och bukarrabou, men han spelar även congas, panlogo, dondoun och sabbar trummor.


John har spelat med de flesta av de allra främsta slagverkarna från västafrika och han räknas numera till en av de främsta djembesolisterna i sitt hemland och i Skandinavien. John har undervisat i djembe sedan han kom till Sverige 1990. Han är även en mycket skicklig och begåvad musiker som har arbetat i flera kända grupper som Amani, Edo Bumba band, Zic Zac och naturligtvis sina egna grupper Roots manding och Kachikallì.


John är framförallt en mycket mångsidig musiker med en bred och djup kunskap i den afrikanska musiktraditionen men han är även en omtyckt och bra pedagog som förmedlar sina kunskaper med mycket glädje och humor.

www.zindingasou.se